Reizen zit er even niet in, en daarom is onze rondreis naar Marokko van deze zomer gecanceld. Dit betekent echter niet dat ik niet kan genieten van de verscheidenheid van de Marokkaanse keuken. Dit recept heb ik nu al een aantal keren gemaakt, en is een échte favoriet geworden. Een lekkere pittige visschotel die ik meestal serveer met een bakje rijst of couscous. Smullen! Met dit Marokkaanse visschotel recept haal ik je toch nog Marokko in huis!
De vega variant van dit recept vind je hier!
De Marokkaanse keuken
De Marokkaanse keuken kan zeker bijzonder genoemd worden. De keuken zit namelijk tussen de mediterrane en Afrikaanse keuken in en heeft veel Arabische en Moorse invloeden. Typische gerechten, zoals de couscous en Tajine zijn het meest bekend. Lam, rund en kalkoen typische ingrediënten zijn in deze schotels, maar hoe dichter je bij de kust komt, hoe prominenter vis aanwezig wordt in de Marokkaanse keuken. Dit Marokkaanse visschotel recept is heerlijk om te maken op een warme dag en stimuleert de bloedsomloop.
Kruiden en ingrediënten
Marokkaanse gerechten staan erom bekend om gekruid te zijn. Een grote verscheidenheid aan kruiden worden door de gerechten gedaan, waardoor het meestal pittige gerechten worden. Eén van de bekendste kruidenmengsels van Marokko is de zogenaamde ‘Râs al Hânout‘: een mix van verschillende kruiden, die als specialiteit worden verkocht en vaak in de Tajine gebruikt worden. Het betekent letterlijk ‘het beste uit de winkel’, en deze traditionele mengeling wordt door iedereen nét een beetje anders gemaakt. Ook komen kruiden zoals gember, komijn, koriander, saffraan en kaneel veel voor. Voor een écht Marokkaans gerecht zal je dus een uitgebreide kruidenkast moeten aanschaffen.
Couscous
Couscous wordt gezien als het nationale gerecht van Marokko. Het is een grof gemalen durumtarwe afkomstig uit Noord-Afrika. Op de website van AH vind je alles over de bereiding van couscous (inclusief lekkere variaties).
Zelf proeven
Ingredients
Instructions
Meer recepten?
- Bekijk dan hier al Baukje’s culinaire hoogtepunten!
- Recept voor Sri Lankaanse curry
- Recept voor Zuid-Afrikaanse Malva pudding